Laden...

Bezienswaardigheden

Grachtengordel (0,0 km)

De grachtengordel is het onderdeel van de Amsterdamse binnenstad dat langs de vier hoofdgrachten: Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht ligt. Sinds 2010 staat de grachtengordel op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

 

Bloemenmarkt (0,0 km)

Deze drijvende bloemen markt is sinds 1862 uitgegroeid tot de bekenste bloemen markt van Nederland. Langs de singel kunt u dan ook naar hartelust verschillende soorten bloemen, planten en bloembollen kopen.

 

Dam (0.8)

Dit plein is gevestigd in het historische centrum van de stad. Op de Dam worden jaarlijks verschillende evenementen gehouden van nationale betekenis. Op de Dam bevinden zich het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument. 

 

Nieuwmarkt en Chinatown (1,2 km)

Rondom het plein liggen monumentale panden, veel horecagelegenheden en centraal staat de monumentale Waag. Er is een dagelijkse markt, op zaterdag een biologische markt, en in de zomermaanden op zondag een antiek-, curiosa- en boekenmarkt. In het voorjaar zijn er "aprilfeesten" met een buurtontbijt en een nostalgische kermis met zweefmolen, spiegeltent en kindertheater. De Nieuwmarkt grenst aan de Wallen en aan Chinatown.